Σαρδέλες παντρεμένες



Υλικά
  • 1 κιλό καθαρισμένες σαρδέλες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι 
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγος μαϊντανός, προεραιτικά
Για το dressing:
  • Χυμός απο 2 λεμόνια
  • Μισό ποτήρι λάδι
  1. Ετοιμάζουμε το μείγμα που θα γεμίσουμε τις σαρδέλες. Σε ένα μπολάκι ψιλοκόβουμε το σκόρδο, και προσθέτουμε ρίγανη. Εφόσον θέλουμε, προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για extra άρωμα. 
  2. Ετοιμάζουμε τις σαρδέλες. Ανοίγουμε τις σαρδέλες στη μέση και αφαιρούμε προσεχτικά  τη ραχοκοκαλιά τους, χωρίς να διαλυθεί η σαρδέλα. 
  3. Γεμίζουμε τις μισές ανοιγμένες σαρδέλες και βάζουμε τις υπόλοιπες "σαν καπάκι" απο πάνω τους.  
  4. Αλατοπιπερώνουμε τις γεμισμένες σαρδέλες.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα (προτείνω το τηγάνι, διότι στη σχάρα ενδέχεται να κολλήσουν), ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε μια μία τις σαρδέλες και αφού ψηθούν απο τη μία πλευρά τις γυρνάμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μία πιατέλα.
  6. Χτυπάμε το λάδι με το χυμό του λεμονιού, και περιχύνουμε τις σαρδέλες για περισσότερη νοστιμιά και ωραία γεύση!



Καλή σας όρεξη!


0 σχόλια :