Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα, γραβιέρα και σταφίδες τηγανισμένοι σε κουρκούτι μπύρας

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα, γραβιέρα και σταφίδες τηγανισμένοι σε κουρκούτι μπύρας

Ένα πανεύκολο καλοκαιρινό μεζεδάκι για όλες τις ώρες!



Υλικά
  • 12 κολοκυθοαναθούς
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • Μισό φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα
  • 1 αυγό
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι μπύρα κρύα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  1. Ξεκινάμε με το καθάρισμα των κολοκυθοανθών. Αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τους στήμονες χωρίς να σπάσουμε το λουλούδι. 
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τη σταφίδα, το πιπέρι και το αυγό.
  3. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε τη μπύρα, το αλεύρι και λίγο αλάτι , προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, μέχρις ότου γίνει ένα λείος χυλός που να ρέει. 
  4. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τους κολοκυθοανθούς και γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα, "φυλακίζοντας" έτσι τη γέμιση. 
  5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Βουτάμε τον κολοκυθοανθό με ένα κουτάλι στο κουρκούτι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε για όλους τους κολοκυθοανθούς. 
  6. Τηγανίζουμε μέχρις ότου πάρουν ένα ελαφρύ πορτοκαλί - ροδοκόκκινο χρώμα.


4



1 σχόλιο :