Μαρμελάδα πορτοκάλι - μανταρίνι

Μιας και αυτές τις μέρες ασχολούμαστε με τα εσπεριδοειδή, ας δούμε μία ακόμη συνταγή με αυτά. Τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια μπορεί να γίνουν μία πολύ ωραία σπιτική μαρμελάδα. Με χρυσό - πορτοκαλί διάφανο, υπέροχο άρωμα  χρώμα και απερίγραπτη γεύση αυτή είναι η σίγουρα η καλύτερη σπιτική μαρμελάδα που ποτέ υπήρξε...

Ποιος ο λόγος να αγοράζετε έτοιμα παρασκευάσματα του εμπορίου τη στιγμή που μπορείτε να φτιάξετε ανώτερης ποιότητος μαρμελάδα μόνοι σας στο σπίτι; Πάμε να δούμε τη συνταγή λοιπόν...

Υλικά
  • 4 πορτοκάλια
  • 4 μανταρίνια
  • Ζάχαρη (Δείτε την εκτέλεση για δοσολογία)
  • Μισό λεμόνι

  1. Όπως και σε κάθε συνταγή, όλα αρχίζουν προετοιμάζοντας τα φρούτα μας. Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ καλά, για να αφαιρεθούν τυχόν ρύποι και φυτοφάρμακα. 
  2. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Αν πρόκειται για ποικιλία που έχει κουκούτσια, φροντίζουμε να τα αφαιρέσουμε προσεχτικά. 
  3. Παίρνουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τις κόβουμε σαν σπιρτόξυλα. Τις φλούδες του μανταρινιού θα αποφύγουμε να τις χρησιμοποιήσουμε καθώς λιώνουν εύκολα και δεν προσφέρουν κάτι στη μαρμελάδα. Αντίθετα μπορεί να πικρίσει εξαιτίας τους αν δεν τις μεταχειριστούμε σωστά. 
  4. Βάζουμε σε δύο κατσαρόλες μπόλικο νερό. Στη μία τοποθετούμε τις φλούδες και στην άλλη τη σάρκα των φρούτων. Βράζουμε για 40 λεπτά, αλλάζοντας το νερό μία μόνο φορά στο πρώτο εικοσάλεπτο. 
  5. Παίρνουμε τη σάρκα και την αλέθουμε στο μπλέντερ. Σε αυτό το σημείο μετράμε πόσα ποτήρια πολτού έχουμε. Ρίχνουμε τον πολτό σε μία πλατιά κατσαρόλα. 
  6. Για κάθε ποτήρι πολτού, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζάχαρη. Ρίχνουμε επίσης τα κομματάκια της φλούδας και το χυμό από το μισό λεμόνι.  Ανάβουμε τη φωτιά αρχικά σε δυνατή ένταση και μόλις πάρει βράση τη χαμηλώνουμε.
  7. Βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά έως ότου πήξει, με ανοιζτό το καπάκι. Ανακατευτούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να "πιάσει" στον πάτο της κατσαρόλας. Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, ρίχνουμε μερική σε ένα πιάτο και τραβάμε μία γραμμή. Αν η γραμμή μείνει τότε σβήνουμε τη φωτιά. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη προς κατανάλωση! 
Μην παραλείψετε να δείτε τις φωτογραφίες μας και να αφήσετε το σχόλιό σας!! 





























0 σχόλια :