Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού

4.2.14 0 Σχόλια



Εύκολα τυροπιτάκια με ακόμη πιο εύκολη ζύμη τύπου κουρού.

Υλικά (για περίπου 40 τυροπιτάκια)
  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη (250 γραμμάρια)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμάρια)
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 500 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί μαζί με 2 αυγά χτυπημένα και λίγο πιπέρι.
  2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το βιτάμ, το γιαούρτι, μία πρέζα αλάτι και τα ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομογενή και εύπλαστη ζύμη.
  3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλο. Κόβουμε με τη βοήθεια μίας κούπας σε κύκλους. 
  4. Σε κάθε κύκλο τοποθετούμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε προσέχοντας να μην αδειάσει η γέμιση.
  5. "¨Κεντάμε" περιμετρικά τα τυροπιτάκια με ένα μεγάλο πιρούνι. Χτυπάμε το τρίτο αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, στους 170 oC. 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • H μαργαρίνη και το γιαούρτι πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου προκειμένου η ζύμη να μην τρίβει και να πλάθεται εύκολα!



Ζύμη κουρού
Γέμιση τυροπιτάκια




Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού


Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού


Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού

Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού



Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού

0 σχόλια :