Γλυκό του κουταλιού καρότο


 Η συνταγή αυτή, έχει ένα ξεχωριστό άρωμα που αναδίδει ο συνδυασμός βανίλιας - καρότου, ενώ η υφή του παραπέμπει σε λουκούμι.  Ας δούμε πως θα φτιάξουμε την εύκολη αυτή συνταγή.

  • 1 κιλό καρότα
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 5 κουταλιές γλυκόζη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα αποφλοιωμένα αμύγδαλα (ποεραιτικά)
  • 8 φύλλα βασιλικού

  1. Προετοιμάζουμε τα καρότα. Τα πλένουμε καλά και με το ειδικό μηχάνημα η με ένα  κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα τους με σχολαστικότητα.
  2. Κόβουμε τα καρότα σε  σπιρτόξυλα, όχι πολύ λεπτά αλλά ούτε και τελείως χοντρά.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει αρκετό νερό. Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Συνήθως χρειάζονται 15 με 20 λεπτά. Μπορεί όμως ανάλογα με τα καρότα να διαρκέσει  ιγότερο ή περισσότερο. Για να είστε σίγουροι ότι το καρότο έχει βράσει καλά, παίρνετε ένα πιρούνι και εάν τα καρότα τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμα. Σουρώνουμε τα καρότα.
  4. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 8 λεπτά τη ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε τα  καρότα και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στο σιρόπι. Όταν το σιρόπι πυκνώσει αρκετά, προσθέτουμε  τα αμύγδαλα, τις βανίλιες,το βασιλικό και τη γλυκόζη και ελέγχουμε ανά τακτά διαστήματα εάν έχει δέσει, ρίχνοντας σταγόνες του  σε ένα πιάτο. Αν αυτές παραμένουν, τότε το γλυκό είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα του βασιλικού. 
  5. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί μες την κατσαρόλα για 5 - 7 ώρες ούτως ώστε να γίνει ανταλλαγή ζάχαρης και νερού μεταξύ των καρότων και του σιροπιού. Το σιρόπι ίσως αραιώσει λίγο. Εάν αυτό συμβεί μπορείτε να το ζεστάνετε για λίγο και να το δέσετε ξανά.

Το γλυκό είναι έτοιμο! Μπορούμε να το βάλουμε σε βάζα ή να το απολαύσουμε αμέσως!

Μην παραλείψετε να σχολιάσετε και να μας πείτε τις απόψεις σας!



0 σχόλια :