Πως να "σώσετε" το ζαχαρωμένο σας γλυκό του κουταλιού
Εάν το γλυκό του κουταλιού σας ζαχάρωσε, μην απελπίζεστε. Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση.
- Πρώτα απο όλα, αφαιρούμε το γλυκό από το βάζο και βάλτε το σε μία βαθιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι βραστό νερό για κάθε κιλό του γλυκο.
- Ανακατεύουμε ελαφρά για να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να λιώσει το γλυκό.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, ενώ το ανακατεύεται κάθε λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε 4 κουταλιές γλυκόζης για ένα κιλό γλυκού.
- Δένουμε το σιρόπι προσεχτικά.
0 σχόλια :