Γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι
Υλικά (περίπου 35 - 40 κομμάτια)
- 1 κιλό μελιτζανάκια
- 1.5 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό (500 gr)
- Γαρύφαλλα
- Αμύγδαλα ασπρισμένα
- Αρχίζουμε με τα μελιτζανάκια. Καθαρίζουμε τα πράσινα μέρη τους και τις ξεπλένουμε καλά, για να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες. Ανοίγουμε μια μικρή σχισμή κατά μήκος σε κάθε μελιτζανάκι, για το αμύγδαλο.
- Βράζουμε τα μελιτζανάκια σε μπόλικο νερό για 10- 12 λεπτα έως ώτου μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Παίρνουμε ένα ένα τα μελιτζανάκια και βάζουμε ένα αμύγδαλο στη σχισμή και "μπήγουμε" ένα γαρυφαλλάκι στο μέρος όπου ήταν το κοτσάνι.
- Σε μία πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε 1.5 κιλό ζάχαρη, το νερό και μισό λεμόνι. Βράζουμε το σιρόπι 7 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μελιτζανάκια στο σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το σιρόπι να δέσει. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να ανταλλάξουν το νερό τους με το σιρόπι.
- Αφού τα αφήσουμε 12 ώρες, τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά και δένουμε ξανά το σιρόπι.
- Βάζουμε σε βάζα και το απολαμβάνουμε αφού κρυώσει φυσικά!
0 σχόλια :