Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού
Εύκολα τυροπιτάκια με ακόμη πιο εύκολη ζύμη τύπου κουρού.
Υλικά (για περίπου 40 τυροπιτάκια)
- 1 κεσεδάκι μαργαρίνη (250 γραμμάρια)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμάρια)
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
- 3 αυγά
- 500 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
- Πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί μαζί με 2 αυγά χτυπημένα και λίγο πιπέρι.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το βιτάμ, το γιαούρτι, μία πρέζα αλάτι και τα ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομογενή και εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλο. Κόβουμε με τη βοήθεια μίας κούπας σε κύκλους.
- Σε κάθε κύκλο τοποθετούμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε προσέχοντας να μην αδειάσει η γέμιση.
- "¨Κεντάμε" περιμετρικά τα τυροπιτάκια με ένα μεγάλο πιρούνι. Χτυπάμε το τρίτο αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, στους 170 oC.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
0 σχόλια :