Πατάτες τηγανητές με λίγες θερμίδες !

Ποιος είπε ότι δεν γίνεται να φτιάξετε πατάτες τηγανητές που να μην έχουν πολλές θερμίδες; Κι όμως, με την παρακάτω συνταγή θα φτιάξετε πατάτες που θα είναι τραγανές, γευστικές και χωρίς να έχουν απορροφήσει σχεδόν καθόλου λάδι! Εμπρός λοιπόν...

Υλικά
  • Πατάτες
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Λάδι για το τηγάνισμα

  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες. 
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τις πατάτες. Τις βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά έως ότου μαλακώσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πατάτες δεν πρέπει να λιώσουν, αλλά να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. 
  3. Κόβουμε τις πατάτες είτε σε ροδέλες ή στο κλασικό σχήμα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  4. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει καλά. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Εάν οι πατάτες μας είναι πολλές δεν τις ρίχνουμε όλες μονομιάς, αλλά ρίχνουμε τόσες ώστε κάθε φορά να δημιουργούν μόνο μία στρώση, διαφορετικά θα πλακωθούν και θα διαλυθουν, απορροφώντας έτσι πολύ λάδι. Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές.
  5. Με μία τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις βάζουμε πάνω σε μια πιατέλα με αποροφφητικό χαρτί. 
  6. Ρίχνουμε αλάτι. Είναι έτοιμες! 








0 σχόλια :