Αφράτο κέικ με καφέ
Ένα αφράτο κέικ με διακριτική γεύση καφέ, με μόνο 7 υλικά, που όλοι έχετε στο σπίτι σας.
Υλικά
- 5 αυγά
- 450 γρ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 150 γρ νερό
- 4 κουταλιές NESCAFE
- 500 γρ. αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ
- Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια μας σε μαρέγκα. Για να γίνει τέλεια η μαρέγκα μας, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου "σφίξει".
- Διαλύουμε καλά τον καφέ στο νερό.
- Χτυπάμε τους κρόκους σε δυνατή ταχύτητα, ενώ προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και τον καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε λίγο - λίγο το λάδι ώστε ενσωματωθεί καλά στο μείγμα μας.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε στη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ.
- Αναμιγνύουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις στο μείγμα των κρόκων.
- Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 175 o C .
- Για να δούμε αν το κέικ ψήθηκε σωστά, μετά από 45 λεπτά, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
0 σχόλια :