Αφράτο κέικ με καφέ

16.9.13 , 0 Σχόλια

Ένα  αφράτο κέικ με διακριτική γεύση καφέ, με μόνο 7 υλικά, που όλοι έχετε στο σπίτι σας.
Υλικά

  • 5 αυγά
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 150 γρ νερό
  • 4 κουταλιές NESCAFE
  • 500 γρ. αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια μας σε μαρέγκα. Για να γίνει τέλεια η μαρέγκα μας, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου "σφίξει". 
  2. Διαλύουμε καλά τον καφέ στο νερό.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους σε δυνατή ταχύτητα, ενώ προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και τον καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε λίγο - λίγο το λάδι ώστε ενσωματωθεί καλά στο μείγμα μας. 
  5. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε στη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ. 
  6. Αναμιγνύουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις στο μείγμα των κρόκων. 
  7. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 175 o C . 
  8. Για να δούμε αν το κέικ ψήθηκε σωστά, μετά από 45 λεπτά, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. 












Αφράτο κέικ με καφέ

Αφράτο κέικ με καφέ


Αφράτο κέικ με καφέ

Αφράτο κέικ με καφέ

Αφράτο κέικ με καφέ

Αφράτο κέικ με καφέ

0 σχόλια :