Σουφλέ ζυμαρικών με κίτρινα τυριά
Υλικά
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά (πένες ή λαζάνια)
- 250 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο
- 250 γραμμάρια τυρί κασέρι
- 250 γραμμάρια τυρί γκούντα
- 20 φέτες μπέικον καπνιστό
- 2 κρέμες γάλακτος των 200 γρ.
- Αλάτι
- Τρίβουμε τα τυριά και τα αναμειγνύουμε. Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομματάκια.
- Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά "αλ ντέντε". Δεν πρέπει να βράσουν τελείως γιατί θα μαγειρευτούν και στον φούρνο. (Αλατίζουμε λίγο το νερό, γιατί τα τυριά έχουν αρκετό αλάτι.)
- Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε τα μακαρόνια, αφού έχουμε στραγγίξει το νερό τους. Προσθέτουμε τα μισά τυριά και το μπέικον και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω για να δημιουργήσουμε κρούστα και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τις κρέμες γάλακτος.
- Ψήνουμε στους 190 oC έως ότου ροδοκοκινίσει (περίπου 30 λεπτά) .
0 σχόλια :