Σουφλέ ζυμαρικών με κίτρινα τυριά

21.1.14 0 Σχόλια

Ένα εύκολο φαγητό που όλοι αγαπάμε! Το σουφλέ γίνεται με ότι ζυμαρικά θέλετε, κατά προτίμηση όμως λαζάνια ή πένες.

Υλικά
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά (πένες ή λαζάνια)
  • 250 γραμμάρια τυρί  ρεγκάτο
  • 250 γραμμάρια τυρί κασέρι
  • 250 γραμμάρια τυρί γκούντα
  • 20 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 2 κρέμες γάλακτος των 200 γρ.
  • Αλάτι

  1. Τρίβουμε τα τυριά και τα αναμειγνύουμε. Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομματάκια.
  2. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά "αλ ντέντε". Δεν πρέπει να βράσουν τελείως γιατί θα μαγειρευτούν και στον φούρνο. (Αλατίζουμε λίγο το νερό, γιατί τα τυριά έχουν αρκετό αλάτι.)
  3. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε τα μακαρόνια, αφού έχουμε στραγγίξει το νερό τους. Προσθέτουμε τα μισά τυριά και το μπέικον και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω για να δημιουργήσουμε κρούστα και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τις κρέμες γάλακτος.
  5. Ψήνουμε στους 190 oC έως ότου ροδοκοκινίσει (περίπου 30 λεπτά) .
Σουφλέ ζυμαρικών με κίτρινα τυριά - Το μπείκον
κίτρινα τυριά τριμμένα
Σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο


Σουφλέ ζυμαρικών  με γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι, κρέμα γάλακτος


0 σχόλια :