Γλυκό του κουταλιού περγαμόντοΤη θέση του πιο αρωματικού εσπεριδοειδούς αδιαμφισβήτητα κατέχει το περγαμόντο. Με αυτό φτιάχνουμε τόσο ωραία λικέρ αλλά και ένα φοβερό γλυκό του κουταλιού.

Υλικά
  • 1 κιλό φλούδες περγαμόντο
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 4 κουταλιές χυμό λεμόνι ή γλυκόζη
  1. Ξεκινάμε πλένοντας καλά τα περγαμόντα μας. Με ένα τρίφτη ξύνουμε το κίτρινο μέρος της φλούδας τους.
  2. Κόβουμε το κάθε περγαμόντο σε τρία μέρη και αφαιρούμε το εσωτερικό του. Βάζουμε τα κομμάτια της φλούδας σε μία λεκάνη με νερό και τα ξεπικρίζουμε για 24 ώρες αλλάζοντας τακτικά το νερό.
  3. Βράζουμε τις φλούδες για 20 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό και αφού κρυώσουν ελαφρά, τις τυλίγουμε σε ρολά με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. 
  4. Βράζουμε τα ρολά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Θα πρέπει να τρυπιούνται με ένα πιρούνι με ευκολία. Τα σουρώνουμε και τους αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
  5. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και τις βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  6. Αφήνουμε το γλυκό για 12 ώρες να σταθεί και να ανταλλάξουν τα κομμάτια του φρούτου ζάχαρη και νερό με το σιρόπι. Έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα,  Δένουμε ξανά το γλυκό και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο φλούδαΓλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο


Γλυκό του κουταλιού περγαμόντοΓλυκό του κουταλιού περγαμόντο


Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο


Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο


0 σχόλια :