Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα, γραβιέρα και σταφίδες τηγανισμένοι σε κουρκούτι μπύρας
Ένα πανεύκολο καλοκαιρινό μεζεδάκι για όλες τις ώρες!
Υλικά
- 12 κολοκυθοαναθούς
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- Μισό φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα
- 1 αυγό
- Πιπέρι
- 1 φλιτζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι μπύρα κρύα
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Ξεκινάμε με το καθάρισμα των κολοκυθοανθών. Αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τους στήμονες χωρίς να σπάσουμε το λουλούδι.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τη σταφίδα, το πιπέρι και το αυγό.
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε τη μπύρα, το αλεύρι και λίγο αλάτι , προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, μέχρις ότου γίνει ένα λείος χυλός που να ρέει.
- Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τους κολοκυθοανθούς και γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα, "φυλακίζοντας" έτσι τη γέμιση.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βουτάμε τον κολοκυθοανθό με ένα κουτάλι στο κουρκούτι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε για όλους τους κολοκυθοανθούς.
- Τηγανίζουμε μέχρις ότου πάρουν ένα ελαφρύ πορτοκαλί - ροδοκόκκινο χρώμα.
ok
ΑπάντησηΔιαγραφή